O nás a proč to děláme
Perzona.cz je team lidí a zejména dlouholetých přátel, kteří se pohybují v gastronomii již přes 25 let.
Máme zkušenosti z mnoha odvětví hotelnictví i gastronomických zařízení a to na území ČR, ale i v zahraničí, převážně USA, Kanady a Austrálie.
Myšlenka založení Perzony vznikla během měnící se nálady v posledních letech a samozřejmě celé kultury v gastronomii a hotelnictví, kdy se zdá, že kvalifikovaní žadatelé o tento obor vymizeli a je tak pro každého provozovatele téměř nadlidskou schopností sestavit team dle svých představ. Období Covidu vyvolalo v našem oboru strach zaměstnanců z nejistoty, což je pochopitelné. Mnozí z nich, jak všichni víme, začali vyhledávat pozice i v dalších oborech s jistým celoročním přísunem finančních zdrojů a tím si tito zaměstnanci vybudovali nové zvyky, které jim začaly vyhovovat a gastronomický svět se tak začal potýkat s nadměrným úbytkem uchazečů o zaměstnání s dostatečnou praxí. Proto poměrná část těchto kvalifikovaných zkušených uchazeču o zaměstnání již nemá zájem o návrat do dlouhých směn, víkendů bez rodin a nastavili se touto změnou na standardní scénař zaměstnání tzv. 9 to 5. To vnímáme jako veliký vzrat v našem pracovním prostředí a jako manažeri resortů a restauračních zařízení se s touto situací potýkáme den co den.
A právě proto vznikla Perzona. Jak se říká „Nemůžeme dělat stejné věci a očekávat odlišné výsledky“ J
Jaká je tedy vize Perzony a čím má právě Perzona pomoci v odvětví hotelnictví a gastronomie?
Vizí Perzony je vybudovat největší databázi lidí z prostředí gastronomie a hotelnictví, ale zejména pracovníků, kteří mají tento obor stále v srdci a chtějí se mu nadále věnovat.
Databáze profilů lidí z gastronomie bude tak volně přístupná pro všechny zaměstnavatele a uchazeče o zaměstnání budou moci sami oslovit s nabídkou práce. Nechceme, aby my ani vy jsme byli pouze manažery či provozovateli podniku, kteří čekají až některý uchazeč reaguje na naši inzerci, ale sami si proaktivně budeme moci svého potenciálního zaměstnance vyhledat dle představ a napřímo oslovit. Možná si říkáte, ale v čem se lišíme od ostatních portálů? Databázi nabízejí i ostatní pracovní platformy. Lišíme se právě v tom, že chceme opravdu pomoci a to lidsky. Tato služba bude tedy VŽDY ZDARMA. Od vyhledávání uchazeče po oslovení a nastavení interview. Tam přesně začal náš příběh kdy my, jako manažeři, cítíme, že zpoplatňování těchto nástrojů není adekvátní a to zejména v době a situaci v jaké se náš obor nachází. Všechny tyto služby jsou převážně u většiny portálů práce zpoplatněny a my tak vidíme Perzonu jako naději pro lepší zítřky jak pro zaměstnance tak i zaměstnavatele z tohoto oboru.
Také pro podniky, které si nemohou dovolit investovat do inzerce nabízíme inzerci 1 pozice na 1 měsíc s možností obnovení ZDARMA. Stačí se zaregistrovat a zadat profil firmy. Zde je pro nás samozřejmostí nezpoplatňovat ani firemní logo.
Shrnutím… Perzona silně věří, že vybudování platformy s největší databází lidiček z prostředí gastra a hotelnictví pomůže oboum stranám k návratu tohoto oboru bez personálních limitů a omezení. V to věříme, přejeme si pro nás všechny a za tím jdeme!
Portál Perzona bude tou nejširší DATABÁZÍ KVALITNÍCH PROFILŮ Z OBORU GASTRONOMIE A HOTELNICTVÍ v ČR!